Kanapki na cukinii z pieczonym porem

Kanapki na cukinii z pieczonym porem

Kategoria, , , , Tags, , Poziom trudnościŚrednio zaawansowany
Ilość porcji1 porcjaCzas całkowity30 mins
 połowa średniej cukinii
 kiszony ogórek
 3 plastry czerwonej papryki
 10 plastrów białej części pora
 kilka gałązek natki pietruszki
 kiełki alfa alfa lub brokuła
 ulubione przyprawy - sól, pieprz, kurkuma, ziarna kolendry
1

Wszystkie warzywa umyj dokładnie. Oprószonego solą i ulubionymi przyprawami pora pokrojonego w plastry, piecz w piekarniku na programie do opiekania ( 180°C przez ok. 10 minut ) bądź na suchej, rozgrzanej patelni. Cukinię pokrój ukośnie na kawałki ok. 2 cm ( możesz delikatnie osolić i podgotować na parze przez 1 minutę – uzyskasz zdecydowanie subtelniejszy smak ).
Na tak przygotowanej cukinii, rozłóż pokrojone w plastry inne warzywa - paprykę, ogórka, cebulę, natkę pietruszki i kiełki oraz posyp ulubionymi przyprawami.

Składniki

 połowa średniej cukinii
 kiszony ogórek
 3 plastry czerwonej papryki
 10 plastrów białej części pora
 kilka gałązek natki pietruszki
 kiełki alfa alfa lub brokuła
 ulubione przyprawy - sól, pieprz, kurkuma, ziarna kolendry

Directions

1

Wszystkie warzywa umyj dokładnie. Oprószonego solą i ulubionymi przyprawami pora pokrojonego w plastry, piecz w piekarniku na programie do opiekania ( 180°C przez ok. 10 minut ) bądź na suchej, rozgrzanej patelni. Cukinię pokrój ukośnie na kawałki ok. 2 cm ( możesz delikatnie osolić i podgotować na parze przez 1 minutę – uzyskasz zdecydowanie subtelniejszy smak ).
Na tak przygotowanej cukinii, rozłóż pokrojone w plastry inne warzywa - paprykę, ogórka, cebulę, natkę pietruszki i kiełki oraz posyp ulubionymi przyprawami.

Kanapki na cukinii z pieczonym porem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *