Zupa z selera naciowego w białej misce.

Seler naciowy to bogactwo witamin i minerałów. Zupa na jego bazie to świetna propozycja na szybkie danie w trakcie postu.

1

Seler umyj i pokrój w półcentymetrowe paski.

2

Włóż do bulionu i gotuj na małym ogniu przez ok. 10 minut.

3

Podawaj z natką pietruszki i świeżą papryką.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity20 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 1 porcja bulionu warzywnego
 2 łodygi selera naciowego
  kilka krążków świeżej słodkiej papryki
  natka pietruszki
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 1 porcja bulionu warzywnego
 2 łodygi selera naciowego
  kilka krążków świeżej słodkiej papryki
  natka pietruszki

Opis przygotowania

1

Seler umyj i pokrój w półcentymetrowe paski.

2

Włóż do bulionu i gotuj na małym ogniu przez ok. 10 minut.

3

Podawaj z natką pietruszki i świeżą papryką.

Zupa z selera naciowego