Zupa krem z pieczonych białych warzyw w białej misce, posypana kiełkami rzodkiewki

Seler korzeniowy świetnie współgra z innymi białymi warzywami tworząc przepyszną zupę krem.

1

Warzywa umyj, ułóż na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na ok. 30 minut w 180 stopniach.

2

Gdy warzywa się upieką, przełóż do blendera i zmiksuj na gładką masę z podgrzanym bulionem warzywnym.

3

Podawaj z kiełkami rzodkiewki i gałką muszkatałową.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity45 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 1 plaster selera
 ½ cebuli
 ¼ kalafiora
 1 pietruszka
 kilka ząbków czosnku
 gałka muszkatałowa
 kiełki rzodkiewki
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 1 plaster selera
 ½ cebuli
 ¼ kalafiora
 1 pietruszka
 kilka ząbków czosnku
 gałka muszkatałowa
 kiełki rzodkiewki

Opis przygotowania

1

Warzywa umyj, ułóż na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na ok. 30 minut w 180 stopniach.

2

Gdy warzywa się upieką, przełóż do blendera i zmiksuj na gładką masę z podgrzanym bulionem warzywnym.

3

Podawaj z kiełkami rzodkiewki i gałką muszkatałową.

Zupa krem z pieczonych białych warzyw