Zupa krem z kiszonych buraków w białej misce. Zupa udekorowana jest świeżym koprem i plastrem cytryny.

Został Wam bulion i buraki z zakwasu? Oto pomysł jak zrobić ekspresową zupę krem!

1

Buraki pokrój w plastry i gotuj na parze przez 15 minut.

2

Przełóż buraki do blendera, zmiksuj z bulionem, dodatkiem octu jabłkowego i przypraw.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity25 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 1 koper
 1 czosnek
 1 łyżka octu jabłkowego
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 1 koper
 1 czosnek
 1 łyżka octu jabłkowego

Opis przygotowania

1

Buraki pokrój w plastry i gotuj na parze przez 15 minut.

2

Przełóż buraki do blendera, zmiksuj z bulionem, dodatkiem octu jabłkowego i przypraw.

Zupa krem z kiszonych buraków