Zielony owocowy sorbet z kiwi udekorowany listkami mięty. Zielony sorbet znajduje się w szklance . W tle widać pokrojone w plastry kiwi.

Zielony sorbet to jedna z opcji domowych lodów. Do przygotowania lodów w domu potrzeba niewielu składników, blendera i trochę kreatywności. Wypróbuj ze swoimi dziećmi różne kombinacje składników.

1

Składniki zblenduj na jednolitą masę, wlej do foremek i wstaw do zamrażarki. Po kilku godzinach będzie gotowy.

2

Sorbet można zrobić także z użyciem kostek lodu, lody są wtedy gotowe od razu po zblendowaniu (potrzebujesz w tym przypadku mocniejszego blendera, który rozkruszy lód).

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity4 godz.Liczba porcji1 Porcja

Składniki

 1 małe kiwi
 ½ jabłka
 1 mała garstka jarmużutylko listki, bez łodyg
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 1 małe kiwi
 ½ jabłka
 1 mała garstka jarmużutylko listki, bez łodyg

Opis przygotowania

1

Składniki zblenduj na jednolitą masę, wlej do foremek i wstaw do zamrażarki. Po kilku godzinach będzie gotowy.

2

Sorbet można zrobić także z użyciem kostek lodu, lody są wtedy gotowe od razu po zblendowaniu (potrzebujesz w tym przypadku mocniejszego blendera, który rozkruszy lód).

Zielony sorbet