Zielony kefir w słoiku, który stoi na blacie kuchennym. Obok leżą zielone warzywa.

Zielony kefir to duża dawka zielonych warzyw. Świetny pomysł na porcję warzyw w codziennej diecie.

1

Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera i miksuj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.

2

Jeśli napój wyszedł zbyt gęsty rozcieńcz go wodą.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity10 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 2 łodygi selera naciowego
 1 ogórek
 garść jarmużu
 1 cytryna
 1 awokado
 ½ pęczka koperku
 1 szklanka maślanki/kefiru/mleka roślinnego(możesz przygotować samodzielnie w domu)
 100 ml wody
 sól, pieprz
Świeża kapusta z marchewką i poremŚwieża kapusta z marchewką i porem świetnie komponują się razem w surówce. Natka pietruszki uzupełnia całą kompozycję. Podczas postu możesz wykorzystywać wiele warzyw, im większa różnorodność, tym większy wachlarz składników odżywczych i mineralnych.

Składniki

 2 łodygi selera naciowego
 1 ogórek
 garść jarmużu
 1 cytryna
 1 awokado
 ½ pęczka koperku
 1 szklanka maślanki/kefiru/mleka roślinnego(możesz przygotować samodzielnie w domu)
 100 ml wody
 sól, pieprz

Opis przygotowania

1

Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera i miksuj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.

2

Jeśli napój wyszedł zbyt gęsty rozcieńcz go wodą.

Zielony kefir