Wody smakowa w szklanych butelkach jest doskonałym sposobem na zapewnienie wystarczającego nawodnienia organizmu - jej delikatny, świeży smak doskonale motywuje do picia. Używanie szklanych butelek czy bambusowych wykałaczek pozwala także na mniejszą produkcję śmieci, a co za tym idzie na życie w zgodzie z ochroną środowiska. Wtórne używanie szklanych pojemników, butelek czy słoików zapobiega nadmiernej produkcji plastiku. 

Przygotowanie
1

Na bambusową wykałaczkę nadziej świeże, dobrze umyte owoce i warzywa, a następnie włóż kostki lodu.

2

Po ok. 1 - 3h woda przejdzie ich smakiem.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity10 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

Składniki
 świeży ogórek
 listki mięty
 maliny
 jagody
 cytryna
 truskawki
 kostki lodu
Świeża kapusta z marchewką i poremŚwieża kapusta z marchewką i porem świetnie komponują się razem w surówce. Natka pietruszki uzupełnia całą kompozycję. Podczas postu możesz wykorzystywać wiele warzyw, im większa różnorodność, tym większy wachlarz składników odżywczych i mineralnych.

Składniki

Składniki
 świeży ogórek
 listki mięty
 maliny
 jagody
 cytryna
 truskawki
 kostki lodu

Opis przygotowania

Przygotowanie
1

Na bambusową wykałaczkę nadziej świeże, dobrze umyte owoce i warzywa, a następnie włóż kostki lodu.

2

Po ok. 1 - 3h woda przejdzie ich smakiem.

Woda smakowa