Print Options:

Surówki z rzodkiewki

Ilość1 PorcjaCzas całkowity10 minut

Rzodkiewka wspaniale komponuje się niemal z każdym warzywem, to jedna z najpopularniejszych nowalijek. Ostra, kolorowa, soczysta. Doskonała do schrupania jako przekąska, do surówek czy kiszona. Liście rzodkiewki także są jadalne, a jej kiełki to prawdziwe bogactwo błonnika i składników mineralnych.

Zaczynamy przygodę z rzodkiewką?

Składniki - wariant 1
 10 rzodkiewek
 1 pęczek kopru
 ocet jabłkowy do skropienia
Składniki - wariant 2
 10 rzodkiewek
 1 mały ogórek szklarniowy
 1 szczypiorek
 1 natka pietruszki
 ocet jabłkowy do skropienia
 przyprawy: sól i pieprz - użyj swoich ulubionych
Przygotowanie
1

Warzywa starannie umyj.

2

Rzodkiewkę pokrój w plasterki, skrop delikatnie octem jabłkowym i wymieszaj z drobno posiekanym koperkiem

3

Dopraw szczyptą soli i gotowe