Rzodkiewka wspaniale komponuje się niemal z każdym warzywem, to jedna z najpopularniejszych nowalijek. Ostra, kolorowa, soczysta. Doskonała do schrupania jako przekąska, do surówek czy kiszona. Liście rzodkiewki także są jadalne, a jej kiełki to prawdziwe bogactwo błonnika i składników mineralnych.

Zaczynamy przygodę z rzodkiewką?

Przygotowanie
1

Warzywa starannie umyj.

2

Rzodkiewkę pokrój w plasterki, skrop delikatnie octem jabłkowym i wymieszaj z drobno posiekanym koperkiem

3

Dopraw szczyptą soli i gotowe

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity10 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

Składniki - wariant 1
 10 rzodkiewek
 1 pęczek kopru
 ocet jabłkowy do skropienia
Składniki - wariant 2
 10 rzodkiewek
 1 mały ogórek szklarniowy
 1 szczypiorek
 1 natka pietruszki
 ocet jabłkowy do skropienia
 przyprawy: sól i pieprz - użyj swoich ulubionych
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

Składniki - wariant 1
 10 rzodkiewek
 1 pęczek kopru
 ocet jabłkowy do skropienia
Składniki - wariant 2
 10 rzodkiewek
 1 mały ogórek szklarniowy
 1 szczypiorek
 1 natka pietruszki
 ocet jabłkowy do skropienia
 przyprawy: sól i pieprz - użyj swoich ulubionych

Opis przygotowania

Przygotowanie
1

Warzywa starannie umyj.

2

Rzodkiewkę pokrój w plasterki, skrop delikatnie octem jabłkowym i wymieszaj z drobno posiekanym koperkiem

3

Dopraw szczyptą soli i gotowe

Surówki z rzodkiewki