1

Zielone warzywa umyj dokładnie i posiekaj na drobne nitki, rzodkiewkę na drobne krążki - w tym procesie świetnie sprawdzi się mandolinka, którą sprawnie i szybko przygotujesz warzywa w dowolne kawałki.

2

Rozdrobnione warzywa dopraw sosem i gotowe!

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity15 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 4 średnie rzodkiewki
 1 garstka białej kapusty
 1 garstka jarmużu
 sos: łyżka soku z koszonych ogórków, sok z połowy cytryny, łyżka koperku, przyprawy - sól, pieprz, kurkuma
Świeża kapusta z marchewką i poremŚwieża kapusta z marchewką i porem świetnie komponują się razem w surówce. Natka pietruszki uzupełnia całą kompozycję. Podczas postu możesz wykorzystywać wiele warzyw, im większa różnorodność, tym większy wachlarz składników odżywczych i mineralnych.

Składniki

 4 średnie rzodkiewki
 1 garstka białej kapusty
 1 garstka jarmużu
 sos: łyżka soku z koszonych ogórków, sok z połowy cytryny, łyżka koperku, przyprawy - sól, pieprz, kurkuma

Opis przygotowania

1

Zielone warzywa umyj dokładnie i posiekaj na drobne nitki, rzodkiewkę na drobne krążki - w tym procesie świetnie sprawdzi się mandolinka, którą sprawnie i szybko przygotujesz warzywa w dowolne kawałki.

2

Rozdrobnione warzywa dopraw sosem i gotowe!

Surówka z kapusty, rzodkiewki i jarmużu