1

Zielone warzywa umyj dokładnie i posiekaj na drobne nitki, rzodkiewkę na drobne krążki - w tym procesie świetnie sprawdzi się mandolinka, którą sprawnie i szybko przygotujesz warzywa w dowolne kawałki.

2

Rozdrobnione warzywa dopraw sosem i gotowe!

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity15 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 4 średnie rzodkiewki
 1 garstka białej kapusty
 1 garstka jarmużu
 sos: łyżka soku z koszonych ogórków, sok z połowy cytryny, łyżka koperku, przyprawy - sól, pieprz, kurkuma
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 4 średnie rzodkiewki
 1 garstka białej kapusty
 1 garstka jarmużu
 sos: łyżka soku z koszonych ogórków, sok z połowy cytryny, łyżka koperku, przyprawy - sól, pieprz, kurkuma

Opis przygotowania

1

Zielone warzywa umyj dokładnie i posiekaj na drobne nitki, rzodkiewkę na drobne krążki - w tym procesie świetnie sprawdzi się mandolinka, którą sprawnie i szybko przygotujesz warzywa w dowolne kawałki.

2

Rozdrobnione warzywa dopraw sosem i gotowe!

Surówka z kapusty, rzodkiewki i jarmużu