1

Zielone warzywa umyj dokładnie i posiekaj na drobne nitki, rzodkiewkę na drobne krążki - w tym procesie świetnie sprawdzi się mandolinka, którą sprawnie i szybko przygotujesz warzywa w dowolne kawałki.

2

Rozdrobnione warzywa dopraw sosem i gotowe!

TrudnośćPoczątkującyCzas całkowity15 minutIlość1 Porcja

Składniki

 4 średnie rzodkiewki
 1 garstka białej kapusty
 1 garstka jarmużu
 sos: łyżka soku z koszonych ogórków, sok z połowy cytryny, łyżka koperku, przyprawy - sól, pieprz, kurkuma
Syrop z czosnku na odpornośćKilka badań naukowych wykazało, że czosnek pomaga zapobiegać przeziębieniom. Badanie przeprowadzone w Garlic Center we wschodnim Sussex dowiodło, że u osób regularnie przyjmujących suplementy czosnkowe, ryzyko przeziębienia zmniejszyło się o 50 %, a gdy przeziębienie to jednak miało miejsce, objawy kliniczne były wyraźnie łagodniejsze.

Składniki

 4 średnie rzodkiewki
 1 garstka białej kapusty
 1 garstka jarmużu
 sos: łyżka soku z koszonych ogórków, sok z połowy cytryny, łyżka koperku, przyprawy - sól, pieprz, kurkuma

Kolejność

1

Zielone warzywa umyj dokładnie i posiekaj na drobne nitki, rzodkiewkę na drobne krążki - w tym procesie świetnie sprawdzi się mandolinka, którą sprawnie i szybko przygotujesz warzywa w dowolne kawałki.

2

Rozdrobnione warzywa dopraw sosem i gotowe!

Surówka z kapusty, rzodkiewki i jarmużu