Letnia warzywna surówka z kapusty, pora i jabłka w białej, porcelanowej misce.
1

Kapustę i pora starannie umyj i poszatkuj.

2

Jabłko pokrój w drobne słupki, dorzuć do warzyw

3

Uprzednio wymieszane składniki dopraw sosem i prosta surówka gotowa!

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity10 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 2 liście kapusty
 5 krążków pora
 ¼ jabłka
 sos: łyżka octu jabłkowego, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 2 liście kapusty
 5 krążków pora
 ¼ jabłka
 sos: łyżka octu jabłkowego, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi

Opis przygotowania

1

Kapustę i pora starannie umyj i poszatkuj.

2

Jabłko pokrój w drobne słupki, dorzuć do warzyw

3

Uprzednio wymieszane składniki dopraw sosem i prosta surówka gotowa!

Surówka z kapusty, pora i jabłka