Letnia warzywna surówka z kapusty, pora i jabłka w białej, porcelanowej misce.
1

Kapustę i pora starannie umyj i poszatkuj.

2

Jabłko pokrój w drobne słupki, dorzuć do warzyw

3

Uprzednio wymieszane składniki dopraw sosem i prosta surówka gotowa!

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity10 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 2 liście kapusty
 5 krążków pora
 ¼ jabłka
 sos: łyżka octu jabłkowego, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi
Świeża kapusta z marchewką i poremŚwieża kapusta z marchewką i porem świetnie komponują się razem w surówce. Natka pietruszki uzupełnia całą kompozycję. Podczas postu możesz wykorzystywać wiele warzyw, im większa różnorodność, tym większy wachlarz składników odżywczych i mineralnych.

Składniki

 2 liście kapusty
 5 krążków pora
 ¼ jabłka
 sos: łyżka octu jabłkowego, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi

Opis przygotowania

1

Kapustę i pora starannie umyj i poszatkuj.

2

Jabłko pokrój w drobne słupki, dorzuć do warzyw

3

Uprzednio wymieszane składniki dopraw sosem i prosta surówka gotowa!

Surówka z kapusty, pora i jabłka