
Czerwoną kapustę można wykorzystać do szybkich surówek, idealnych na przekąskę. Świetnie sprawdzi się w trakcie postu, dostarczy wielu cennych składników m.in. witamin z grupy B, C, A i E, kwasu foliowego, flawonoidów. Czerwona kapusta ma więcej witamin niż jej biała odpowiedniczka.
Podpowiedź:
Kapustę po szatkowaniu możesz ubić np. wałkiem- będzie wtedy bardziej chrupiąca.
1
Kapustę poszatkuj, pomidor umyj i pokrój na ćwiartki.
2
Dodaj przyprawy, posyp posiekaną natką pietruszki i kiełkami.
3
Na koniec skrop sokiem z cytryny.
Składniki
¼ małej główki czerwonej kapusty
1 pomidor
natka pietruszki
kiełki
ulubione ziołaopcjonalnie
1 łyżeczka soku z cytryny
sól himalajska
pieprz
Składniki
¼ małej główki czerwonej kapusty
1 pomidor
natka pietruszki
kiełki
ulubione ziołaopcjonalnie
1 łyżeczka soku z cytryny
sól himalajska
pieprz
Opis przygotowania
1
Kapustę poszatkuj, pomidor umyj i pokrój na ćwiartki.
2
Dodaj przyprawy, posyp posiekaną natką pietruszki i kiełkami.
3
Na koniec skrop sokiem z cytryny.