Na diecie często brakuje nam wyrazistych smaków dlatego zachęcam do przygotowania własnych warzyw w zalewie octowej. Można je wykorzystać do surówek czy jako dodatek do dań na gorąco - znakomicie podkręcają i uzupełniają smak potrawy.

Przygotowanie
1

Czerwoną kapustę pokrój wzdłuż na szerokie plastry (ok. 1 cm grubości).

2

Ułóż ją jak najściślej w szerokim, litrowym słoiku i zalej zalewą.

3

Marchewkę i ogórka pokrój w plasterki, cebulę w piórka, dodaj plaster czerwonej kapusty z zalewy i surówkowa bomba witaminowa gotowa!

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity20 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

Składniki
 10 plastrów marchewki, ciętej wzdłuż
 10 cienkich plastrów ogórka
 1 plaster czerwonej cebuli
 1 plaster kapusty kiszonej z zalewy octowej
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

Składniki
 10 plastrów marchewki, ciętej wzdłuż
 10 cienkich plastrów ogórka
 1 plaster czerwonej cebuli
 1 plaster kapusty kiszonej z zalewy octowej

Opis przygotowania

Przygotowanie
1

Czerwoną kapustę pokrój wzdłuż na szerokie plastry (ok. 1 cm grubości).

2

Ułóż ją jak najściślej w szerokim, litrowym słoiku i zalej zalewą.

3

Marchewkę i ogórka pokrój w plasterki, cebulę w piórka, dodaj plaster czerwonej kapusty z zalewy i surówkowa bomba witaminowa gotowa!

Surówka warzywna z czerwoną kapustą w zalewie octowej