Na diecie często brakuje nam wyrazistych smaków dlatego zachęcam do przygotowania własnych warzyw w zalewie octowej. Można je wykorzystać do surówek czy jako dodatek do dań na gorąco - znakomicie podkręcają i uzupełniają smak potrawy.

Przygotowanie
1

Czerwoną kapustę pokrój wzdłuż na szerokie plastry (ok. 1 cm grubości).

2

Ułóż ją jak najściślej w szerokim, litrowym słoiku i zalej zalewą.

3

Marchewkę i ogórka pokrój w plasterki, cebulę w piórka, dodaj plaster czerwonej kapusty z zalewy i surówkowa bomba witaminowa gotowa!

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity20 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

Składniki
 10 plastrów marchewki, ciętej wzdłuż
 10 cienkich plastrów ogórka
 1 plaster czerwonej cebuli
 1 plaster kapusty kiszonej z zalewy octowej
Świeża kapusta z marchewką i poremŚwieża kapusta z marchewką i porem świetnie komponują się razem w surówce. Natka pietruszki uzupełnia całą kompozycję. Podczas postu możesz wykorzystywać wiele warzyw, im większa różnorodność, tym większy wachlarz składników odżywczych i mineralnych.

Składniki

Składniki
 10 plastrów marchewki, ciętej wzdłuż
 10 cienkich plastrów ogórka
 1 plaster czerwonej cebuli
 1 plaster kapusty kiszonej z zalewy octowej

Opis przygotowania

Przygotowanie
1

Czerwoną kapustę pokrój wzdłuż na szerokie plastry (ok. 1 cm grubości).

2

Ułóż ją jak najściślej w szerokim, litrowym słoiku i zalej zalewą.

3

Marchewkę i ogórka pokrój w plasterki, cebulę w piórka, dodaj plaster czerwonej kapusty z zalewy i surówkowa bomba witaminowa gotowa!

Surówka warzywna z czerwoną kapustą w zalewie octowej