Surowa zupa jarzynowa w białej misce, stojąca na drewnianej desce na kuchennym blacie.

Surowa zupa jarzynowa jest szczególnie polecana w trakcie postu. Pomijając proces gotowania, potrawa zachowuje więcej enzymów i witamin, jest też bogatym źródłem błonnika pokarmowego.

1

Warzywa umyj i pokrój na mniejsze kawałki.

2

Włóż do malaksera lub blendera.

3

Zalej warzywa gorącą wodą i zblenduj.

4

Na koniec dopraw do smaku i jeszcze raz zmiksuj całość.

5

Podawaj na gorąco.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity20 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 1 średnia marchewka
 1 średni pomidor
 4 różyczki świeżego brokuła
 ½ cebuli
 1 kawałek selera
 1 kawałek pora
 1 szklanka gorącej wody
 papryczka chiliopcjonalnie
 kiełki do dekoracji
 przyprawybazylia, rozmaryn, natka pietruszki, liść laurowy, pieprz, szczypta kurkumy
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 1 średnia marchewka
 1 średni pomidor
 4 różyczki świeżego brokuła
 ½ cebuli
 1 kawałek selera
 1 kawałek pora
 1 szklanka gorącej wody
 papryczka chiliopcjonalnie
 kiełki do dekoracji
 przyprawybazylia, rozmaryn, natka pietruszki, liść laurowy, pieprz, szczypta kurkumy

Opis przygotowania

1

Warzywa umyj i pokrój na mniejsze kawałki.

2

Włóż do malaksera lub blendera.

3

Zalej warzywa gorącą wodą i zblenduj.

4

Na koniec dopraw do smaku i jeszcze raz zmiksuj całość.

5

Podawaj na gorąco.

Surowa zupa jarzynowa