Sos przygotowuje się na surowo, jest szybki w wykonaniu i gotowy do użycia w kilka minut.  Tak przygotowany może nam służyć na wiele sposobów - do warzyw na przekąskę, uzupełnienie burgerów warzywnych czy jako sos do pieczonych warzyw. Ostry smak rzodkiewki w połączeniu ze słodkim pomidorowym smakiem to wspaniałe dopełnienie dla wielu dań, zarówno na surowo jak i tych gotowanych.

Przygotowanie
1

Warzywa dokładnie umyj.

2

Rzodkiewkę i czosnek pokrój w kosteczkę - świetnie sprawdzi się wyciskarka do czosnku o grubszych oczkach.

3

Bazylię, koperek i pietruszkę drobno posiekaj.

4

Wszystkie składniki wymieszaj z passatą i dopraw do smaku.

TrudnośćPoczątkującyCzas całkowity20 minutIlość1 Porcja

Składniki

Składniki
 passata pomidorowa (około pół szklanki)
 3 rzodkiewki
 2 ząbki czosnku
 kilka gałązek natki pietruszki, koperku
 kilka listków bazylii
 ulubione przyprawy - sól, pieprz, kurkuma
Chipsy z jarmużu z sezamemJarmuż znany jest ze swoich cudownych właściwości prozdrowotnych. Pieczone chipsy z jarmużu to pyszna, zdrowa i niezwykle chrupiąca przekąska.

Składniki

Składniki
 passata pomidorowa (około pół szklanki)
 3 rzodkiewki
 2 ząbki czosnku
 kilka gałązek natki pietruszki, koperku
 kilka listków bazylii
 ulubione przyprawy - sól, pieprz, kurkuma

Kolejność

Przygotowanie
1

Warzywa dokładnie umyj.

2

Rzodkiewkę i czosnek pokrój w kosteczkę - świetnie sprawdzi się wyciskarka do czosnku o grubszych oczkach.

3

Bazylię, koperek i pietruszkę drobno posiekaj.

4

Wszystkie składniki wymieszaj z passatą i dopraw do smaku.

Sos pomidorowy