Sorbet z ogórka i grejpfruta w niebieskim naczyniu. Udekorowany truskawkami, borówkami i listkami mięty. Naczynie stoi na drewnianym blacie.

Letni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

1

Składniki zblenduj na gładką masę i wstaw do zamrażalnika na minimum 30 minut.

2

Możesz podać z kilkoma brówkami, jagodami lub malinami i świeżą kurkumą.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity45 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 ½ ogórka
 ¼ grejpfruta
 kilka kostek lodu
 1 listek mięty
 1 mały listek stewii lub szczypta stewii w proszku
 1 plasterek świeżej kurkumy starty na tarce opcjonalnie
 owoce leśne do przybrania opcjonalnie
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 ½ ogórka
 ¼ grejpfruta
 kilka kostek lodu
 1 listek mięty
 1 mały listek stewii lub szczypta stewii w proszku
 1 plasterek świeżej kurkumy starty na tarce opcjonalnie
 owoce leśne do przybrania opcjonalnie

Opis przygotowania

1

Składniki zblenduj na gładką masę i wstaw do zamrażalnika na minimum 30 minut.

2

Możesz podać z kilkoma brówkami, jagodami lub malinami i świeżą kurkumą.

Sorbet z ogórka i grejpfruta