Sok z buraka, jarmużu i kiełków w przeźroczystej szklance. Całość udekorowana listkiem jarmużu. Szklanka stoi na drewnianym blacie.

Zostały Ci buraki z zakwasu? Sok z buraka i jarmużu z kiełkami będzie świetnym pomysłem jak je wykorzystać.

1

Ze składników wyciśnij sok w prasie lub wyciskarce wolnoobrotowej.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity10 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 1 garść jarmużu
 1 garść kiełków rzodkiewki
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 1 garść jarmużu
 1 garść kiełków rzodkiewki

Opis przygotowania

1

Ze składników wyciśnij sok w prasie lub wyciskarce wolnoobrotowej.

Sok z buraka i jarmużu z kiełkami