Widok z góry na szklankę soku z buraka i imbiru stojący na drewnianej desce. Dookoła leżą świeże buraki i imbir.

Czerwone buraki świetnie komponują się w przeróżnych kompozycjach warzywnych soków. Oprócz tego, że mają piękny kolor i ciekawy smak, są bardzo pożywne i zawierają niezbędne witaminy, minerały i związki roślinne, z których wiele ma właściwości lecznicze.

1

Składniki dokładnie umyj i wyciśnij sok.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity10 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 1 średni burak
 kilka plasterków imbiru
 natka pietruszki opcjonalnie

Składniki

 1 średni burak
 kilka plasterków imbiru
 natka pietruszki opcjonalnie

Opis przygotowania

1

Składniki dokładnie umyj i wyciśnij sok.

Sok z buraka i imbiru