Rukola, listki botwinki, sałata w misce stojącej na drewnianym blacie.

Surówki z różnego rodzaju zieleniny są dobrym pomysłem jako przekąska w trakcie postu. Korzystaj z różnych odmian sałat i zielonych roślin, każda odmiana kryje w sobie inne składniki aktywne.

1

Składniki myjemy i mieszamy.

2

Przed jedzeniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity5 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 garść rukoli
 kilka listków młodej sałaty
 kilka listków młodej botwinki
 plaster cytryny
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 garść rukoli
 kilka listków młodej sałaty
 kilka listków młodej botwinki
 plaster cytryny

Opis przygotowania

1

Składniki myjemy i mieszamy.

2

Przed jedzeniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Rukola z listkami botwinki