Rukola, listki botwinki, sałata w misce stojącej na drewnianym blacie.

Surówki z różnego rodzaju zieleniny są dobrym pomysłem jako przekąska w trakcie postu. Korzystaj z różnych odmian sałat i zielonych roślin, każda odmiana kryje w sobie inne składniki aktywne.

1

Składniki myjemy i mieszamy.

2

Przed jedzeniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity5 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 garść rukoli
 kilka listków młodej sałaty
 kilka listków młodej botwinki
 plaster cytryny
Świeża kapusta z marchewką i poremŚwieża kapusta z marchewką i porem świetnie komponują się razem w surówce. Natka pietruszki uzupełnia całą kompozycję. Podczas postu możesz wykorzystywać wiele warzyw, im większa różnorodność, tym większy wachlarz składników odżywczych i mineralnych.

Składniki

 garść rukoli
 kilka listków młodej sałaty
 kilka listków młodej botwinki
 plaster cytryny

Opis przygotowania

1

Składniki myjemy i mieszamy.

2

Przed jedzeniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Rukola z listkami botwinki