Roladki warzywne z cukinii leżące na drewnianej desce na blacie kuchennym.

Roladki warzywne z cukinii to pomysł na uatrakcyjnienie menu. Do środka można włożyć dowolne warzywa, pokrojone w słupki. Świetnie pasuje do nich dressing dr Dąbrowskiej.

1

Cukinię umyj i pokrój wzdłuż w plastry.

2

Warzywa umyj i pokrój w słupki, następnie rozłóż je na plastrach cukinii i posyp delikatnie solą. Zwiń roladki.

3

Przygotuj dressing: surową paprykę, pieczone jabłko i czosnek zmiksuj w blenderze, następnie dodaj sok z kiszonej kapusty, przypraw solą, oregano i kurkumą.

Share on facebook
Liczba porcji1 Porcja

Składniki

 10 plastrów młodej cukinii
 1 papryka czerwona
 1 marchewka
 1 seler
 1 ogórek kiszony
 kilka plastrów buraka
 szczypiorek
 sól ziołowa
DRESSING
 ¼ PAPRYKI
 ½ pieczonego jabłka
 1 ząbek czosnku
 1 łyżka stołowa soku z kiszonej kapusty
 oregano
 kurkuma
 sól ziołowa
Świeża kapusta z marchewką i poremŚwieża kapusta z marchewką i porem świetnie komponują się razem w surówce. Natka pietruszki uzupełnia całą kompozycję. Podczas postu możesz wykorzystywać wiele warzyw, im większa różnorodność, tym większy wachlarz składników odżywczych i mineralnych.

Składniki

 10 plastrów młodej cukinii
 1 papryka czerwona
 1 marchewka
 1 seler
 1 ogórek kiszony
 kilka plastrów buraka
 szczypiorek
 sól ziołowa
DRESSING
 ¼ PAPRYKI
 ½ pieczonego jabłka
 1 ząbek czosnku
 1 łyżka stołowa soku z kiszonej kapusty
 oregano
 kurkuma
 sól ziołowa

Opis przygotowania

1

Cukinię umyj i pokrój wzdłuż w plastry.

2

Warzywa umyj i pokrój w słupki, następnie rozłóż je na plastrach cukinii i posyp delikatnie solą. Zwiń roladki.

3

Przygotuj dressing: surową paprykę, pieczone jabłko i czosnek zmiksuj w blenderze, następnie dodaj sok z kiszonej kapusty, przypraw solą, oregano i kurkumą.

Roladki warzywne z cukinii