Przygotowanie
1

Rozpuść masło a następnie dodaj mleko, lekko podgrzej, maks 36 stopni.

2

Dodaj drożdże i mieszaj aż się rozpuszczą w mleku.

3

Do miski wsyp mąkę i sól a następnie wlej mleko i następnie ugniataj.

4

Odstaw do wyrośnięcia, do momentu podwojenia swojej objętości.

5

Po wyrośnięciu ugniataj cisto na nowo , podziel na dwie równe części.

6

Każdą część rozwałkuj na okrągły placek, około 30 cm średnicy.

7

Pokrój jak pizzę na 8 równych kawałków. Nałóż sos, mięso i warzywa i zwiń w rogaliki.

8

Ułóż je na blaszce i zostaw do wyrośnięcia kolejne 20 min. Przed pieczeniem posmaruj rogaliki rozmieszanym jajkiem.

9

Piecz 12 min w środkowej części piekarnika, w 225 stopniach.

TrudnośćŚrednio zaawansowanyCzas całkowity1 godz.Ilość1 Porcja

Składniki

Składniki
 300 ml mleka
 25 g drożdży
 ½ łyżeczki soli
 200 g mąki owsianej
 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej
 80 g masła roślinnego (możesz też użyć tradycyjnego masła)
Syrop z czosnku na odpornośćKilka badań naukowych wykazało, że czosnek pomaga zapobiegać przeziębieniom. Badanie przeprowadzone w Garlic Center we wschodnim Sussex dowiodło, że u osób regularnie przyjmujących suplementy czosnkowe, ryzyko przeziębienia zmniejszyło się o 50 %, a gdy przeziębienie to jednak miało miejsce, objawy kliniczne były wyraźnie łagodniejsze.

Składniki

Składniki
 300 ml mleka
 25 g drożdży
 ½ łyżeczki soli
 200 g mąki owsianej
 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej
 80 g masła roślinnego (możesz też użyć tradycyjnego masła)

Kolejność

Przygotowanie
1

Rozpuść masło a następnie dodaj mleko, lekko podgrzej, maks 36 stopni.

2

Dodaj drożdże i mieszaj aż się rozpuszczą w mleku.

3

Do miski wsyp mąkę i sól a następnie wlej mleko i następnie ugniataj.

4

Odstaw do wyrośnięcia, do momentu podwojenia swojej objętości.

5

Po wyrośnięciu ugniataj cisto na nowo , podziel na dwie równe części.

6

Każdą część rozwałkuj na okrągły placek, około 30 cm średnicy.

7

Pokrój jak pizzę na 8 równych kawałków. Nałóż sos, mięso i warzywa i zwiń w rogaliki.

8

Ułóż je na blaszce i zostaw do wyrośnięcia kolejne 20 min. Przed pieczeniem posmaruj rogaliki rozmieszanym jajkiem.

9

Piecz 12 min w środkowej części piekarnika, w 225 stopniach.

rogaliki błonnikowe