Pesto z jarmużu w białej miseczce z drewnianą szpatułką.

Pesto z jarmużu jest świetnym źródłem błonnika, a zawarta w nim oliwa pozwala szybciej zaspokoić głód i wspomaga wchłaniać się witaminom zawartym w warzywach.

1

Jarmuż dokładnie umyj i wybierz miękkie części liścia.

2

Umyty i rozdrobniony jarmuż wraz z resztą składników włóż do blendera i zblenduj na jednolitą masę.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity15 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 2 duże liście jarmużu
 3 ząbki czosnku
 1 łyżka stołowa orzechów nerkowca
 1 łyżka oleju lnianego
 ½ łyżeczka soku z cytryny
 1 szczypta soli i pieprzu
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 2 duże liście jarmużu
 3 ząbki czosnku
 1 łyżka stołowa orzechów nerkowca
 1 łyżka oleju lnianego
 ½ łyżeczka soku z cytryny
 1 szczypta soli i pieprzu

Opis przygotowania

1

Jarmuż dokładnie umyj i wybierz miękkie części liścia.

2

Umyty i rozdrobniony jarmuż wraz z resztą składników włóż do blendera i zblenduj na jednolitą masę.

Pesto z jarmużu