Pasta z ciecierzycy z kiełkami i chrzanem

Pasta z ciecierzycy z kiełkami i chrzanem to bardzo zdrowa propozycja na kanapkę lub do wykorzystania jako sos do warzywnych przekąsek.

1

Cieciorkę zmiksuj z chrzanem, sokiem z cytryny i oliwy na gładką pastę.

2

Przed podaniem dodaj przyprawy, serwuj z kiełkami.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity10 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 1 puszka ciecierzycy konserwowej lub szklanka ugotowanej ciecierzycy
 1 łyżka stołowa chrzanu
 3 łyżka stołowa oliwy z oliwek
 1 łyżeczka soku z cytryny
 garść kiełków brokuła, lucerny, rzodkiewki albo rzeżuchy
 1 pinch sól
 1 pinch pieprzu
Świeża kapusta z marchewką i poremŚwieża kapusta z marchewką i porem świetnie komponują się razem w surówce. Natka pietruszki uzupełnia całą kompozycję. Podczas postu możesz wykorzystywać wiele warzyw, im większa różnorodność, tym większy wachlarz składników odżywczych i mineralnych.

Składniki

 1 puszka ciecierzycy konserwowej lub szklanka ugotowanej ciecierzycy
 1 łyżka stołowa chrzanu
 3 łyżka stołowa oliwy z oliwek
 1 łyżeczka soku z cytryny
 garść kiełków brokuła, lucerny, rzodkiewki albo rzeżuchy
 1 pinch sól
 1 pinch pieprzu

Opis przygotowania

1

Cieciorkę zmiksuj z chrzanem, sokiem z cytryny i oliwy na gładką pastę.

2

Przed podaniem dodaj przyprawy, serwuj z kiełkami.

Pasta z ciecierzycy z kiełkami i chrzanem