Opiekane warzywa w bambusowej misce. Wśród warzyw znajdują się kolorowe papryki, cukinia, cebula.

Opiekane warzywa to świetny pomysł na wartościową przekąskę. Przepis możesz dowolnie modyfikować, używać innych warzyw i wzbogacać ulubionymi ziołami, przyprawami.

1

Warzywa umyj, wysusz i pokrój na spore kawałki.

2

Wrzuć do miski, Dodaj przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszaj.

3

Ułóż na blasze i umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.

4

Opiekaj warzywa ze wszystkich stron, często przewracając.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity30 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 3 małe cebule
 1 papryka czerwona
 1 papryka żółta
 ½ małej cukinii
 3 ząbki czosnku
 2 łyżka stołowa ziół prowansalskich
 sól i pieprz do smaku
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 3 małe cebule
 1 papryka czerwona
 1 papryka żółta
 ½ małej cukinii
 3 ząbki czosnku
 2 łyżka stołowa ziół prowansalskich
 sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania

1

Warzywa umyj, wysusz i pokrój na spore kawałki.

2

Wrzuć do miski, Dodaj przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszaj.

3

Ułóż na blasze i umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.

4

Opiekaj warzywa ze wszystkich stron, często przewracając.

Opiekane warzywa