Omlet z foremki udekorowany kiełkami i połówką truskawki.

Omlety i inne potrawy na bazie jajek to bardzo pożywne dania. Można je szybko przyrządzić i podawać z warzywami- powstanie szybki, odżywczy posiłek. Smakują świetnie na ciepło, ale także na zimno. Omlet z foremek świetnie sprawdzi się jako danie do lunchboxów.

1

Do miski wbij jajka, dodaj mąkę, szczypiorek, szpinak i przyprawy, wszystko razem wymieszaj.

2

Przelej ciasto do papierowych foremek na muffinki, a następnie wstaw je do blaszanej formy na muffinki.

3

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na ok. 10 minut.

4

Podaj z ulubionymi kiełkami.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity20 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 2 jajka
 1 łyżka stołowa mąki migdałowej lub owsianej
 1 łyżka stołowa posiekanego szczypiorku
 1 garstka umytego szpinaku
 szczypta soli
 szczypta pieprzu
 ulubione kiełki do podania
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 2 jajka
 1 łyżka stołowa mąki migdałowej lub owsianej
 1 łyżka stołowa posiekanego szczypiorku
 1 garstka umytego szpinaku
 szczypta soli
 szczypta pieprzu
 ulubione kiełki do podania

Opis przygotowania

1

Do miski wbij jajka, dodaj mąkę, szczypiorek, szpinak i przyprawy, wszystko razem wymieszaj.

2

Przelej ciasto do papierowych foremek na muffinki, a następnie wstaw je do blaszanej formy na muffinki.

3

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na ok. 10 minut.

4

Podaj z ulubionymi kiełkami.

Omlet z foremek