Mus ogórkowo-granatowy, posypany pestkami granatu i kiełkami w białej miseczce.

Mus ogórkowo-granatowy kryje w sobie cenne przyprawy i dodatki, które zwiększają wartość odżywczą posiłku. Kurkuma to przyprawa, którą koniecznie musisz mieć w swojej kuchni. Jest szczególnie cenna ze względu na jej przeciwzapalne działanie.

1

Ogórek umyj, obierz i zblenduj z pestkami granatu, dodaj kiełki lucerny.

2

Podawaj ze startą świeżą kurkumą i sproszkowanym imbirem.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity15 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 ½ ogórka
 garstka pestek granatu
 kiełki lucerny
 świeża kurkuma
 1 szczypta imbiru w proszku
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 ½ ogórka
 garstka pestek granatu
 kiełki lucerny
 świeża kurkuma
 1 szczypta imbiru w proszku

Opis przygotowania

1

Ogórek umyj, obierz i zblenduj z pestkami granatu, dodaj kiełki lucerny.

2

Podawaj ze startą świeżą kurkumą i sproszkowanym imbirem.

Mus ogórkowo-granatowy