Marchew z cukinią w plastrach z koperkiem i szczypiorkiem na białym, kwadratowym talerzu.

Marchew z cukinią w plastrach to ciekawy pomysł na warzywną przekąskę. Ciekawy kształt, kilka dodatkowych ziół i przypraw tworzą świetną kompozycję.

1

Marchew i cukinię myjemy i przecinamy obieraczką wzdłuż w plastry.

2

Wyciśnięty sok z cytryny mieszamy z sokiem z ogórków, drobno posiekanym koprem, szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.

3

Wszystko mieszamy i doprawiamy solą ziołową.

Share on facebook
Liczba porcji1 Porcja

Składniki

 1 średnia marchew
 ½ małej cukinii przecięta wzdłuż
 ½ cytryny
 ½ łyżka stołowa soku z ogórków kiszonych
 1 mały ząbek czosnku
 koper
 szczypior
 sól ziołowa
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 1 średnia marchew
 ½ małej cukinii przecięta wzdłuż
 ½ cytryny
 ½ łyżka stołowa soku z ogórków kiszonych
 1 mały ząbek czosnku
 koper
 szczypior
 sól ziołowa

Opis przygotowania

1

Marchew i cukinię myjemy i przecinamy obieraczką wzdłuż w plastry.

2

Wyciśnięty sok z cytryny mieszamy z sokiem z ogórków, drobno posiekanym koprem, szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.

3

Wszystko mieszamy i doprawiamy solą ziołową.

Marchew z cukinią w plastrach