Makaron z cukinii z jajkami na białym talerzu.

Ciekawym sposobem na wykorzystanie cukinii jest zrobienie z niej makaronu.

1

Cukinię umyj i za pomocą obieraczki przygotuj z niej makaron.

2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij ją na oleju.

3

Dodaj makaron z cukinii i duś całość 7-8 minut.

4

Dodaj suszone pomidory, mleko kokosowe i jajka. Duś jeszcze ok 2-3 minut, aż do ścięcia się jajek.

5

Przełóż wszystko na talerz, dodaj awokado, skrop cytryną, posyp czarnuszką, bazylią oraz dopraw solą i pieprzem.

Share on facebook
Stopień trudnościŚrednio zaawansowanyCzas całkowity20 minutLiczba porcji2 Porcje

Składniki

 1 cukinia
 1 mała cebula
 2 łyżka stołowa oleju kokosowego lub oliwy z oliwek
 2 jajka
 ¼ szklanka mleka kokosowego (lub innego roślinnego)
 kilka suszonych pomidorów
 1 średnie awokado
 czarnuszka, bazylia
 ½ cytryny (sok)
 sól himalajska, pieprz
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 1 cukinia
 1 mała cebula
 2 łyżka stołowa oleju kokosowego lub oliwy z oliwek
 2 jajka
 ¼ szklanka mleka kokosowego (lub innego roślinnego)
 kilka suszonych pomidorów
 1 średnie awokado
 czarnuszka, bazylia
 ½ cytryny (sok)
 sól himalajska, pieprz

Opis przygotowania

1

Cukinię umyj i za pomocą obieraczki przygotuj z niej makaron.

2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij ją na oleju.

3

Dodaj makaron z cukinii i duś całość 7-8 minut.

4

Dodaj suszone pomidory, mleko kokosowe i jajka. Duś jeszcze ok 2-3 minut, aż do ścięcia się jajek.

5

Przełóż wszystko na talerz, dodaj awokado, skrop cytryną, posyp czarnuszką, bazylią oraz dopraw solą i pieprzem.

Makaron z cukinii z jajkami