Koktajl ze szpinaku, kiwi, cytryn i kiełków w szklance. Szklanka stoi na białym blacie. Kawałki owoców leżą obok na blacie.

Kiełki lucerny charakteryzują się łagodnym, neutralnym smakiem, nadają się do przeróżnych koktajli zarówno słodkich jak i wytrawnych. Są niskokaloryczne, a jednocześnie pełne składników odżywczych.

1

Składniki zblenduj do momentu otrzymania jednolitej konsystencji.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity10 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 ½ kiwi
 1 garść szpinaku
 1 garść kiełków lucerny
 1 plaster cytryny
 ¼ szklanka wody
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 ½ kiwi
 1 garść szpinaku
 1 garść kiełków lucerny
 1 plaster cytryny
 ¼ szklanka wody

Opis przygotowania

1

Składniki zblenduj do momentu otrzymania jednolitej konsystencji.

Koktajl z kiełkami