
Kiszony seler naciowy to jedna z propozycji na kiszone warzywa. Najlepszym okresem do robienia własnych kiszonek jest czas dojrzewania i zbiorów upraw- lato i jesień. Wersja kiszonego selera świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, dodaje wyrazistego smaku.
1
Seler naciowy dokładnie umyj i pokrój w plasterki.
2
Ułóż w słoiku i dodaj zalewę.
3
Po kilku dniach seler będzie ukiszony.
Stopień trudnościPoczątkujący Liczba porcji1 Porcja
Składniki
seler naciowy
Zalewa
1 l przegotowanej wody niechlorowanej
10 łyżka stołowa soku z kiszonej kapusty
Składniki
seler naciowy
Zalewa
1 l przegotowanej wody niechlorowanej
10 łyżka stołowa soku z kiszonej kapusty
Opis przygotowania
1
Seler naciowy dokładnie umyj i pokrój w plasterki.
2
Ułóż w słoiku i dodaj zalewę.
3
Po kilku dniach seler będzie ukiszony.