Kiszony seler naciowy w szklanym słoiku na drewnianym, kuchennym blacie.

Kiszony seler naciowy to jedna z propozycji na kiszone warzywa. Najlepszym okresem do robienia własnych kiszonek jest czas dojrzewania i zbiorów upraw- lato i jesień. Wersja kiszonego selera świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, dodaje wyrazistego smaku.

1

Seler naciowy dokładnie umyj i pokrój w plasterki.

2

Ułóż w słoiku i dodaj zalewę.

3

Po kilku dniach seler będzie ukiszony.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Liczba porcji1 Porcja

Składniki

 seler naciowy
Zalewa
 1 l przegotowanej wody niechlorowanej
 10 łyżka stołowa soku z kiszonej kapusty
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 seler naciowy
Zalewa
 1 l przegotowanej wody niechlorowanej
 10 łyżka stołowa soku z kiszonej kapusty

Opis przygotowania

1

Seler naciowy dokładnie umyj i pokrój w plasterki.

2

Ułóż w słoiku i dodaj zalewę.

3

Po kilku dniach seler będzie ukiszony.

Kiszony seler naciowy