Przygotowanie
1

Pomidora umyj i pokrój w kostkę, a kapustę odciśnij z nadmiaru soku.

2

Następnie przełóż do miski i wymieszaj z kiełkami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

3

Dopraw i gotowe

4

Podaj z listkami rukoli i ogórkiem kiszonym.

TrudnośćPoczątkującyCzas całkowity15 minutIlość1 Porcja

Składniki

 1 garść kapusty kiszonej
 ½ pomidora
 1 garstka kiełek z brokuła
 1 ząbek czosnku
 kilka listków rukoli
 1 ogórek kiszony do dekoracji
 ulubione przyprawy - pieprz, kurkuma
Syrop z czosnku na odpornośćKilka badań naukowych wykazało, że czosnek pomaga zapobiegać przeziębieniom. Badanie przeprowadzone w Garlic Center we wschodnim Sussex dowiodło, że u osób regularnie przyjmujących suplementy czosnkowe, ryzyko przeziębienia zmniejszyło się o 50 %, a gdy przeziębienie to jednak miało miejsce, objawy kliniczne były wyraźnie łagodniejsze.

Składniki

 1 garść kapusty kiszonej
 ½ pomidora
 1 garstka kiełek z brokuła
 1 ząbek czosnku
 kilka listków rukoli
 1 ogórek kiszony do dekoracji
 ulubione przyprawy - pieprz, kurkuma

Kolejność

Przygotowanie
1

Pomidora umyj i pokrój w kostkę, a kapustę odciśnij z nadmiaru soku.

2

Następnie przełóż do miski i wymieszaj z kiełkami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

3

Dopraw i gotowe

4

Podaj z listkami rukoli i ogórkiem kiszonym.

Kiszona kapusta z pomidorem i kiełkami brokuła

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *