Przygotowanie
1

Kapustę pokrój w ok. 2-3 centymetrowe kawałki, dopraw i podlej octem lub sokiem z cytryny.

2

Piecz w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku ok. 30 - 40 minut. Po wyjęciu posyp porem pokrojonym w drobne krążki i dopraw sokiem z cytryny.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity50 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

Składniki
 ½ młodej kapusty
 ulubione przyprawy
 ocet jabłkowy
 ½ cytryny
 ok. 5 cm zielonej części pora
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

Składniki
 ½ młodej kapusty
 ulubione przyprawy
 ocet jabłkowy
 ½ cytryny
 ok. 5 cm zielonej części pora

Opis przygotowania

Przygotowanie
1

Kapustę pokrój w ok. 2-3 centymetrowe kawałki, dopraw i podlej octem lub sokiem z cytryny.

2

Piecz w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku ok. 30 - 40 minut. Po wyjęciu posyp porem pokrojonym w drobne krążki i dopraw sokiem z cytryny.

Kapusta pieczona