Przygotowanie
1

Kapustę pokrój w ok. 2-3 centymetrowe kawałki, dopraw i podlej octem lub sokiem z cytryny.

2

Piecz w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku ok. 30 - 40 minut. Po wyjęciu posyp porem pokrojonym w drobne krążki i dopraw sokiem z cytryny.

TrudnośćPoczątkującyCzas całkowity50 minutIlość1 Porcja

Składniki

Składniki
 ½ młodej kapusty
 ulubione przyprawy
 ocet jabłkowy
 ½ cytryny
 ok. 5 cm zielonej części pora
Syrop z czosnku na odpornośćKilka badań naukowych wykazało, że czosnek pomaga zapobiegać przeziębieniom. Badanie przeprowadzone w Garlic Center we wschodnim Sussex dowiodło, że u osób regularnie przyjmujących suplementy czosnkowe, ryzyko przeziębienia zmniejszyło się o 50 %, a gdy przeziębienie to jednak miało miejsce, objawy kliniczne były wyraźnie łagodniejsze.

Składniki

Składniki
 ½ młodej kapusty
 ulubione przyprawy
 ocet jabłkowy
 ½ cytryny
 ok. 5 cm zielonej części pora

Kolejność

Przygotowanie
1

Kapustę pokrój w ok. 2-3 centymetrowe kawałki, dopraw i podlej octem lub sokiem z cytryny.

2

Piecz w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku ok. 30 - 40 minut. Po wyjęciu posyp porem pokrojonym w drobne krążki i dopraw sokiem z cytryny.

Kapusta pieczona