Kolorowe, warzywne kanapki na cukinii z pieczonym porem
1

Wszystkie warzywa umyj dokładnie

2

Oprószonego solą i ulubionymi przyprawami pora pokrojonego w plastry, piecz w piekarniku na programie do opiekania ( 180°C przez ok. 10 minut ) bądź na suchej, rozgrzanej patelni.

3

Cukinię pokrój ukośnie na kawałki ok. 2 cm ( możesz delikatnie osolić i podgotować na parze przez 1 minutę – uzyskasz zdecydowanie subtelniejszy smak ).

4

Na tak przygotowanej cukinii, rozłóż pokrojone w plastry inne warzywa - paprykę, ogórka, cebulę, natkę pietruszki i kiełki oraz posyp ulubionymi przyprawami. 

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity30 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 ½ średniej cukini
 1 kiszony ogórek
 3 plastry czerwonej papryki
 10 plastrów białej części pora
 kilka gałązek natki pietruszki
 kiełki alfa alfa lub brokuła
 ulubione przyprawy - sól, pieprz, kurkuma, ziarna kolendry
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 ½ średniej cukini
 1 kiszony ogórek
 3 plastry czerwonej papryki
 10 plastrów białej części pora
 kilka gałązek natki pietruszki
 kiełki alfa alfa lub brokuła
 ulubione przyprawy - sól, pieprz, kurkuma, ziarna kolendry

Opis przygotowania

1

Wszystkie warzywa umyj dokładnie

2

Oprószonego solą i ulubionymi przyprawami pora pokrojonego w plastry, piecz w piekarniku na programie do opiekania ( 180°C przez ok. 10 minut ) bądź na suchej, rozgrzanej patelni.

3

Cukinię pokrój ukośnie na kawałki ok. 2 cm ( możesz delikatnie osolić i podgotować na parze przez 1 minutę – uzyskasz zdecydowanie subtelniejszy smak ).

4

Na tak przygotowanej cukinii, rozłóż pokrojone w plastry inne warzywa - paprykę, ogórka, cebulę, natkę pietruszki i kiełki oraz posyp ulubionymi przyprawami. 

Kanapki na cukinii z pieczonym porem