Składniki
½ średniej cukini
1 kiszony ogórek
3 plastry czerwonej papryki
10 plastrów białej części pora
kilka gałązek natki pietruszki
kiełki alfa alfa lub brokuła
ulubione przyprawy - sól, pieprz, kurkuma, ziarna kolendry
Opis przygotowania
1
Wszystkie warzywa umyj dokładnie
2
Oprószonego solą i ulubionymi przyprawami pora pokrojonego w plastry, piecz w piekarniku na programie do opiekania ( 180°C przez ok. 10 minut ) bądź na suchej, rozgrzanej patelni.
3
Cukinię pokrój ukośnie na kawałki ok. 2 cm ( możesz delikatnie osolić i podgotować na parze przez 1 minutę – uzyskasz zdecydowanie subtelniejszy smak ).
4
Na tak przygotowanej cukinii, rozłóż pokrojone w plastry inne warzywa - paprykę, ogórka, cebulę, natkę pietruszki i kiełki oraz posyp ulubionymi przyprawami.