Zblendowane jabłko z imbirem i listkami mięty w białej misceczce.

Imbir to doskonale rozgrzewająca przyprawa o ostrym smaku. Podczas postu dobrze czasem zmienić smaki na bardziej wyraziste.

1

Jabłko umyj i obierz.

2

Zblenduj na jednolitą masę z listkami mięty i goździkiem.

3

Skrop sokiem z cytryny i posyp suszonym imbirem.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity15 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 1 średnie słodkie jabłko
 kilka listków świeżej mięty
 1 goździk
 kilka kropli soku z cytryny
 szczypta suszonego imbiru
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 1 średnie słodkie jabłko
 kilka listków świeżej mięty
 1 goździk
 kilka kropli soku z cytryny
 szczypta suszonego imbiru

Opis przygotowania

1

Jabłko umyj i obierz.

2

Zblenduj na jednolitą masę z listkami mięty i goździkiem.

3

Skrop sokiem z cytryny i posyp suszonym imbirem.

Jabłko wytrawne