Gofry leżą na białym talerzu. Udekorowane są plastrami jabłka i korą cynamonu.

Gofry to świetny pomysł na przekąskę dla dzieci. Sprawdzą się na śniadanie, kolację, a także w lunchboxie. Można przygotowywać je nie tylko w wersji na słodko, ale także w wersji wytrawnej. Dzieci chętnie sięgają po taką urozmaiconą wersję posiłku.

1

Wymieszaj wszystkie składniki oprócz jabłek. Gotową masę odstaw na 20 minut.

2

Jabłka zetrzyj na tarce, dodaj do ciasta na chwilę przed pieczeniem.

3

Piecz w gofrownicy lub wafelnicy, w zależności od tego, jakim sprzętem dysponujesz.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity30 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 4 jajka
 2 jabłka
 400 ml mleka
 200 g mąki pszennej
 150 g płatków owsianych
 100 ml oliwy z oliwek
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 ¼ łyżeczka cynamonu
 ½ cytryny (sok)
KategoriaTagi
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 4 jajka
 2 jabłka
 400 ml mleka
 200 g mąki pszennej
 150 g płatków owsianych
 100 ml oliwy z oliwek
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 ¼ łyżeczka cynamonu
 ½ cytryny (sok)

Opis przygotowania

1

Wymieszaj wszystkie składniki oprócz jabłek. Gotową masę odstaw na 20 minut.

2

Jabłka zetrzyj na tarce, dodaj do ciasta na chwilę przed pieczeniem.

3

Piecz w gofrownicy lub wafelnicy, w zależności od tego, jakim sprzętem dysponujesz.

Gofry z jabłkami