Czerwona galaretka z jeżynami na wierzchu w okrągłym kształcie w białym pojemniku.

Galaretka wiśniowa z agarem i jeżynami to świetny pomysł na urozmaicenie codziennych posiłków, zwłaszcza w trakcie postu. Agar jest nie tylko składnikiem żelującym, ale także źródłem dodatkowych substancji odżywczych: wapnia, żelaza, magnezu oraz witamin A, B, C, E i K.

1

Przygotuj agar zgodnie z proporcjami podanymi na opakowaniu w taki sposób, aby uzyskać około pół szklanki gotowego produktu.

2

Następnie zblenduj agar z wiśniami, gotową masę przelej do salaterki i połóż na wierzchu jeżyny.

3

Podawaj kiedy stężeje. Deseru nie trzeba chować do lodówki, agar tężeje w temperaturze pokojowej.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity15 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 6 wiśni mrożonych
 6 jeżyn
 ½ szklanka agarurozpuszczonego w wodzie zgodnie z instrukcją na danym produkcie
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 6 wiśni mrożonych
 6 jeżyn
 ½ szklanka agarurozpuszczonego w wodzie zgodnie z instrukcją na danym produkcie

Opis przygotowania

1

Przygotuj agar zgodnie z proporcjami podanymi na opakowaniu w taki sposób, aby uzyskać około pół szklanki gotowego produktu.

2

Następnie zblenduj agar z wiśniami, gotową masę przelej do salaterki i połóż na wierzchu jeżyny.

3

Podawaj kiedy stężeje. Deseru nie trzeba chować do lodówki, agar tężeje w temperaturze pokojowej.

Galaretka wiśniowa z agarem i jeżynami