1

Marchewki umyj i pokrój w słupki

2

Wrzuć do miski, posyp przyprawami, wymieszaj.

3

Rozłóż na blaszce wyłożonej papierem lub w naczyniu żaroodpornym i piecz w temperaturze 180°C przez ok. 30 min – aż się zrumienią

4

Po przestudzeniu posyp kiełkami lub rozmarynem.

5

Warto wiedzieć!
W podobny sposób możesz zapiekać dowolne warzywa, np. seler, pietruszkę czy dynię.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity40 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 3 marchewki
 kiełki rzeżuchy
 ulubione przyprawy, np: słodka papryka, sól, pieprz czy rozmaryn
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 3 marchewki
 kiełki rzeżuchy
 ulubione przyprawy, np: słodka papryka, sól, pieprz czy rozmaryn

Opis przygotowania

1

Marchewki umyj i pokrój w słupki

2

Wrzuć do miski, posyp przyprawami, wymieszaj.

3

Rozłóż na blaszce wyłożonej papierem lub w naczyniu żaroodpornym i piecz w temperaturze 180°C przez ok. 30 min – aż się zrumienią

4

Po przestudzeniu posyp kiełkami lub rozmarynem.

5

Warto wiedzieć!
W podobny sposób możesz zapiekać dowolne warzywa, np. seler, pietruszkę czy dynię.

Frytki z marchwi