1

Marchewki umyj i pokrój w słupki

2

Wrzuć do miski, posyp przyprawami, wymieszaj.

3

Rozłóż na blaszce wyłożonej papierem lub w naczyniu żaroodpornym i piecz w temperaturze 180°C przez ok. 30 min – aż się zrumienią

4

Po przestudzeniu posyp kiełkami lub rozmarynem.

5

Warto wiedzieć!
W podobny sposób możesz zapiekać dowolne warzywa, np. seler, pietruszkę czy dynię.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity40 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 3 marchewki
 kiełki rzeżuchy
 ulubione przyprawy, np: słodka papryka, sól, pieprz czy rozmaryn
Świeża kapusta z marchewką i poremŚwieża kapusta z marchewką i porem świetnie komponują się razem w surówce. Natka pietruszki uzupełnia całą kompozycję. Podczas postu możesz wykorzystywać wiele warzyw, im większa różnorodność, tym większy wachlarz składników odżywczych i mineralnych.

Składniki

 3 marchewki
 kiełki rzeżuchy
 ulubione przyprawy, np: słodka papryka, sól, pieprz czy rozmaryn

Opis przygotowania

1

Marchewki umyj i pokrój w słupki

2

Wrzuć do miski, posyp przyprawami, wymieszaj.

3

Rozłóż na blaszce wyłożonej papierem lub w naczyniu żaroodpornym i piecz w temperaturze 180°C przez ok. 30 min – aż się zrumienią

4

Po przestudzeniu posyp kiełkami lub rozmarynem.

5

Warto wiedzieć!
W podobny sposób możesz zapiekać dowolne warzywa, np. seler, pietruszkę czy dynię.

Frytki z marchwi