
Produktem bardzo łatwo dostępnym, z którego można sporządzić domowe mleko roślinne są płatki owsiane. Taki produkt możesz z powodzeniem zapakować dziecku do szkoły. Domowe mleko owsiane możesz przechowywać w lodówce przez ok. 5 dni.
1
Płatki namocz w wodzie minimum przez godzinę, a najlepiej całą noc.
2
Następnie wszystkie składniki zmiel w blenderze na jednolitą masę.
3
W następnym kroku odcedź mleko
Składniki
1 szklanka płatków owsianych górskich
1 l przegotowanej wody
4 suszone daktyle bez pestek lub miód
szczypta soli
Składniki
1 szklanka płatków owsianych górskich
1 l przegotowanej wody
4 suszone daktyle bez pestek lub miód
szczypta soli
Opis przygotowania
1
Płatki namocz w wodzie minimum przez godzinę, a najlepiej całą noc.
2
Następnie wszystkie składniki zmiel w blenderze na jednolitą masę.
3
W następnym kroku odcedź mleko