Ciastka z żurawiną leżą na drewnianej tacce wyłożonej papierem.

Owsiane ciastka z żurawiną to świetna alternatywa dla klasycznych słodkości. Poszukiwanie wspólnie z dziećmi zdrowych zamienników słodyczy, może pomóc stopniowo odzwyczaić się od spożywania białego cukru.

1

Składniki włóż do miski i dokładnie wymieszaj.

2

Z powstałego ciasta ręcznie formuj małe ciasteczka.

3

Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem i piecz około 20 minut w temp. 180 stopni C.

Share on facebook
Stopień trudnościPoczątkujący Czas całkowity40 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

 600 g płatków owsianych
 300 ml "mleka" migdałowego
 200 g mąki orkiszowej lub innej pełnowartościowej
 ½ szklanka suszonej żurawiny
 50 ml oleju kokosowego lub oliwy z oliwek
 2 łyżka stołowa rodzynek
 1 łyżka stołowa miodu
 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej
 ½ łyżeczka soli
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.
Sorbet z ogórka i grejpfrutaLetni orzeźwiający sorbet warzywno-owocowy. Idealny na upalne dni. Świetnie sprawdzi się także w trakcie postu.

Składniki

 600 g płatków owsianych
 300 ml "mleka" migdałowego
 200 g mąki orkiszowej lub innej pełnowartościowej
 ½ szklanka suszonej żurawiny
 50 ml oleju kokosowego lub oliwy z oliwek
 2 łyżka stołowa rodzynek
 1 łyżka stołowa miodu
 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej
 ½ łyżeczka soli

Opis przygotowania

1

Składniki włóż do miski i dokładnie wymieszaj.

2

Z powstałego ciasta ręcznie formuj małe ciasteczka.

3

Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem i piecz około 20 minut w temp. 180 stopni C.

Ciastka owsiane z żurawiną