Przygotowanie
1

Wszystkie składniki pokrój na mniejsze części i włóż do blendera. 

2

Do formowania burgerów świetnie nadają się metalowa foremka w kształcie koła. Uformuj okrągłe kotlety o grubości ok. 1 cm i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

3

Piecz ok. 30 - 40  minut w temperaturze 180 stopni, 

4

Kiedy kotlety zarumienią się  delikatnie, odwróć je na drugą stronę i piecz również do momentu subtelnego zezłocenia.

TrudnośćPoczątkującyCzas całkowity50 minutIlość1 Porcja

Składniki

Składniki
 1 średnia marchewka
 ½ czerwonej cebuli
 2 łyżki natki pietruszki
 1 plaster selera
 1 garść kiszonej kapusty
 1 ząbek czosnku
 ulubione przyprawy - np. pieprz, sól czy kurkuma
Syrop z czosnku na odpornośćKilka badań naukowych wykazało, że czosnek pomaga zapobiegać przeziębieniom. Badanie przeprowadzone w Garlic Center we wschodnim Sussex dowiodło, że u osób regularnie przyjmujących suplementy czosnkowe, ryzyko przeziębienia zmniejszyło się o 50 %, a gdy przeziębienie to jednak miało miejsce, objawy kliniczne były wyraźnie łagodniejsze.

Składniki

Składniki
 1 średnia marchewka
 ½ czerwonej cebuli
 2 łyżki natki pietruszki
 1 plaster selera
 1 garść kiszonej kapusty
 1 ząbek czosnku
 ulubione przyprawy - np. pieprz, sól czy kurkuma

Kolejność

Przygotowanie
1

Wszystkie składniki pokrój na mniejsze części i włóż do blendera. 

2

Do formowania burgerów świetnie nadają się metalowa foremka w kształcie koła. Uformuj okrągłe kotlety o grubości ok. 1 cm i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

3

Piecz ok. 30 - 40  minut w temperaturze 180 stopni, 

4

Kiedy kotlety zarumienią się  delikatnie, odwróć je na drugą stronę i piecz również do momentu subtelnego zezłocenia.

Burgery warzywne