Świetnie smakują jako pojedyncze danie podczas diety dr
Dąbrowskiej szczególnie etapu postu. Można je wykorzystać do tradycyjnych
burgerów, świetnie zastępują wkład mięsny.

Przygotowanie
1

Wszystkie składniki kroimy w mniejsze części blendujemy na
niskich obrotach i mieszamy z przyprawami.

Możemy również wykorzystać tarkę z
drobnymi oczkami i produkty zetrzeć na niej.

2

Następnie formujemy okrągłe
plastry ok. 1 cm grubości i układamy je na formie do pieczenia wyłożonej
papierem.

3

Pieczemy ok. 30- 40 minut w temperaturze 180 stopni, kiedy burgery
zarumieniła się delikatnie obracamy je na drugą stronę.

Share on facebook
Stopień trudnościŚrednio zaawansowanyCzas całkowity50 minutLiczba porcji1 Porcja

Składniki

Składniki
 1 średnia marchewka
 ½ czerwonej cebuli
 2 łyżki natki pietruszki
 1 plaster selera
 1 garść kiszonej kapusty
 1 ząbek czosnku
 pieprz, sól, kurkuma - ulubione przyprawy
Świeża kapusta z marchewką i poremŚwieża kapusta z marchewką i porem świetnie komponują się razem w surówce. Natka pietruszki uzupełnia całą kompozycję. Podczas postu możesz wykorzystywać wiele warzyw, im większa różnorodność, tym większy wachlarz składników odżywczych i mineralnych.

Składniki

Składniki
 1 średnia marchewka
 ½ czerwonej cebuli
 2 łyżki natki pietruszki
 1 plaster selera
 1 garść kiszonej kapusty
 1 ząbek czosnku
 pieprz, sól, kurkuma - ulubione przyprawy

Opis przygotowania

Przygotowanie
1

Wszystkie składniki kroimy w mniejsze części blendujemy na
niskich obrotach i mieszamy z przyprawami.

Możemy również wykorzystać tarkę z
drobnymi oczkami i produkty zetrzeć na niej.

2

Następnie formujemy okrągłe
plastry ok. 1 cm grubości i układamy je na formie do pieczenia wyłożonej
papierem.

3

Pieczemy ok. 30- 40 minut w temperaturze 180 stopni, kiedy burgery
zarumieniła się delikatnie obracamy je na drugą stronę.

Burgery warzywne