Zupa z pokrzywy i jarmużu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dodaj tu swój tekst nagłówka
Poziom trudności
30 min
Czas przygotowania
Przepis video

Przyprawy w każdej kuchni są niezwykłym dodatkiem kształtującym i uzupełniającym smak. Zachęcam do tworzenia własnych mieszanek – ułatwi to szybkie wzbogacanie walorów smakowych potraw i zapewni różnorodność stosowanych przypraw.
Moja ulubiona mieszanka składa się z soli, czarnego pieprzu i kurkumy. Staram się sporządzać ją w małych ( po jednej łyżeczce każdego ze składników ) ilościach do niewielkiego, szklanego słoiczka i na bieżąco zużywać.

Przygotowanie:

Bulion warzywny zblenduj dokładnie z jarmużem i pokrzywą. Gotuj na małym ogniu przez ok. 2/3 minuty, a następnie wrzuć dodatki – pokrojonego w drobną kostkę selera, podpieczonego pora, rzodkiewkę oraz kiełki.  Znakomicie smakuje ze słupkami świeżej papryki, zarówno słodkiej czerwonej jak zielonej.

Zobacz podobne przepisy

Search
Szukaj