Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dodaj tu swój tekst nagłówka
Poziom trudności
30 min
Czas przygotowania
Przepis video

Wywar ten jest podstawą zup na etapie postu, warto przygotować kilka porcji i na jego bazie przyrządzi np. krem z kalafiora – delikatnie zmiękczonego na parze, zblendowanego na jednolitą masę. Podany z kiełkami lucerny lub rzodkiewki smakuje wyśmienicie.

Przygotowanie:

Warzywa przygotować, obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Zalej 2 litrami wody, dodaj przyprawy i gotuj ok. 30-40 minut. Gotowy wywar pozostaw pod przykryciem i dorzu wybrane zioła.

Zupom postnym i warzywom w formie płynnej została poświęcona wydana w czerwcu 2020 książka “Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej® w postaci płynnej, do lektury której serdecznie zapraszam.

Zobacz podobne przepisy

Search
Szukaj