Surówki z rzodkiewki

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dodaj tu swój tekst nagłówka
Poziom trudności
10 min
Czas przygotowania
Przepis video

Rzodkiewka wspaniale komponuje się niemal z każdym warzywem, to jedna z najpopularniejszych nowalijek. Ostra, kolorowa, soczysta. Doskonała do schrupania jako przekąska, do surówek czy kiszona. Liście rzodkiewki także są jadalne, a jej kiełki to prawdziwe bogactwo błonnika i składników mineralnych.

Zaczynamy przygodę z rzodkiewką?

Przygotowanie:

I. Warzywa starannie umyj. Rzodkiewkę pokrój w plasterki, skrop delikatnie octem jabłkowym i wymieszaj z drobno posiekanym koperkiem. Dopraw szczyptą soli i gotowe.

II. Rzodkiewkę i ogórka dokładnie umyj, a następnie pokrój w plasterk i skrop octem jabłkowym. Wszystko razem wymieszaj z drobno posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.

Zobacz podobne przepisy

Search
Szukaj