rogaliki błonnikowe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dodaj tu swój tekst nagłówka
Poziom trudności
1 godzina
Czas przygotowania
Przepis video

Rozpuść masło a następnie dodaj mleko, lekko podgrzej, maks 36 stopni. Dodaj drożdże i mieszaj aż się rozpuszczą w mleku. Do miski wsyp mąkę i sól a następnie wlej mleko i następnie ugniataj. Odstaw do wyrośnięcia, do momentu podwojenia swojej objętości. Po wyrośnięciu ugniataj cisto na nowo , podziel na dwie równe części. Każdą część rozwałkuj na okrągły placek, około 30 cm średnicy. Pokrój jak pizzę na 8 równych kawałków. Nałóż sos, mięso i warzywa i zwiń w rogaliki. Ułóż je na blaszce i zostaw do wyrośnięcia kolejne 20 min. Przed pieczeniem posmaruj rogaliki rozmieszanym jajkiem. Piecz 12 min w środkowej części piekarnika, w 225 stopniach. Opis

Zobacz podobne przepisy

Search
Szukaj