Koktajl z jarmużu i owoców leśnych

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dodaj tu swój tekst nagłówka
Poziom trudności
10 min
Czas przygotowania
Przepis video

Jarmuż jest bogatym źródłem witamin A, C oraz witamin z grupy K. Zawiera takie karotenoidy jak beta-karoten, luteinę czy zeaksantynę -przeciwutleniacze, które odpowiadają za ochronę przed szkodliwym wpływem procesów oksydacyjnych na nasz organizm. Jarmuż ma najwyższą zawartość antyoksydantów, które neutralizują działanie wolnych rodników, a tym samym chronią nas przed rakiem i chorobami układu sercowo-naczyniowego. Bogaty jest także w glukozynolany – kolejne związki chroniące przed nowotworami. Warto również wiedzieć, że jest rośliną odporną na warunki klimatyczne.

Przygotowanie:

Wszystkie stałe składniki dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Umieść je następnie w kielichu blendera, dolej pół szklanki wody i zblenduj na jednolitą masę. Zdrowy i naprawdę smaczny koktajl gotowy!

Zobacz podobne przepisy

Search
Szukaj