Kanapki na cukinii z pieczonym porem

Składniki:

  • połowa  średniej cukinii
  • kiszony ogórek
  • 3 plastry czerwonej papryki
  • 10 plastrów białej części pora
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kiełki alfa alfa lub brokuła
  • ulubione przyprawy – sól, pieprz, kurkuma, ziarna kolendry
Poziom trudności
30 min
Czas przygotowania
Przepis video

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa umyj dokładnie. Oprószonego solą i ulubionymi przyprawami pora pokrojonego w plastry, piecz w piekarniku na programie do opiekania ( 180°C przez ok. 10 minut ) bądź na suchej, rozgrzanej patelni. Cukinię pokrój ukośnie na kawałki ok. 2 cm ( możesz delikatnie osolić i podgotować na parze przez 1 minutę – uzyskasz zdecydowanie subtelniejszy smak ).
Na tak przygotowanej cukinii, rozłóż pokrojone w plastry inne warzywa – paprykę, ogórka, cebulę, natkę pietruszki i kiełki oraz posyp ulubionymi przyprawami. 

Zobacz podobne przepisy

Search
Szukaj