Chipsy z jarmużu z sezamemJarmuż znany jest ze swoich cudownych właściwości prozdrowotnych. Pieczone chipsy z jarmużu to pyszna, zdrowa i niezwykle chrupiąca przekąska.
Domowa pasta tahiniTahini jest świetnym dodatkiem- sprawdza się jako pasta na kanapkach, składnik sosów sałatkowych, zup, koktajli i składnik hummusu. Tahini zawiera ok.18% białka, 26% węglowodanów i 48% tłuszczów.
Kiszone szparagiSzparagi to bardzo zdrowe warzywa będące źródłem: witamin C, E, beta-karotenu oraz błonnika. Dodatkowo naturalny proces fermentacji dodaje im wartości dzięki wzbogaceniu o obecność bakterii probiotycznych.
Naleśniki z malinamiNaleśniki to dania, które dzieci uwielbiają. Bardzo smaczną i zdrową wersją są naleśniki z pełnoziarnistych produktów, zrobione na bazie mleka roślinnego z dodatkiem sezonowych owoców.
Domowa czekolada z orzechami laskowymiRobiąc samodzielnie czekoladę w domu mamy pełną kontrolę nad tym, co dodajemy i w jakich proporcjach. Czekolada w takiej postaci jest pełnowartościowym produktem pełnym składników odżywczych, dających zastrzyk energii.
Kiszone warzywaZe względu na swoje dobroczynne właściwości kiszone warzywa zawsze warto mieć w kuchni i zajadać na bieżąco. Idealnie nadają się do sałatek czy kanapek warzywnych.