Kiszony seler naciowyKiszony seler naciowy to jedna z propozycji na kiszone warzywa. Najlepszym okresem do robienia własnych kiszonek jest czas dojrzewania i zbiorów upraw- lato i jesień. Wersja kiszonego selera świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, dodaje wyrazistego smaku.
Sok z marchwi i seleraSok jest świetnym sposobem na spożywanie większej ilości warzyw i owoców. Seler korzeniowy może być jednym ze składników jesiennych soków wzmacniających odporność.
Zupa z selera naciowegoSeler naciowy to bogactwo witamin i minerałów. Zupa na jego bazie to świetna propozycja na szybkie danie w trakcie postu.
Świeża kapusta z marchewką i poremŚwieża kapusta z marchewką i porem świetnie komponują się razem w surówce. Natka pietruszki uzupełnia całą kompozycję. Podczas postu możesz wykorzystywać wiele warzyw, im większa różnorodność, tym większy wachlarz składników odżywczych i mineralnych.
Rukola z listkami botwinkiSurówki z różnego rodzaju zieleniny są dobrym pomysłem jako przekąska w trakcie postu. Korzystaj z różnych odmian sałat i zielonych roślin, każda odmiana kryje w sobie inne składniki aktywne.
Marchew z cukinią w plastrachMarchew z cukinią w plastrach to ciekawy pomysł na warzywną przekąskę. Ciekawy kształt, kilka dodatkowych ziół i przypraw tworzą świetną kompozycję.