Burgery warzywne

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dodaj tu swój tekst nagłówka
Poziom trudności
50 min
Czas przygotowania
Przepis video

Wspaniale smakują jako pojedyncze danie podczas diety dr Dąbrowskiej, szczególnie na etapie postu. Można je również wykorzystać do tradycyjnych burgerów, świetnie zastępują wkład mięsny.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki pokrój na mniejsze części i włóż do blendera.  Do formowania burgerów świetnie nadają się metalowa foremka w kształcie koła. Uformuj okrągłe kotlety o grubości ok. 1 cm i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 30 – 40  minut w temperaturze 180 stopni,  kiedy kotlety zarumienią się  delikatnie, odwróć je na drugą stronę i piecz również do momentu subtelnego zezłocenia.

Zobacz podobne przepisy

Search
Szukaj